عیب مک انقباضی در ریخته گری

عیب مک انقباضی در ریخته گری

عیب مک انقباضی در ریخته گری یکی از عیوب رایج در صنعت ریخته گری است.

عیب مک انقباضی در صنعت دایکست (ریخته گری) به دلایل گوناگونی اتفاق می افتد.

در اثر انقباض مذاب در حین انجماد، عیب مک انقباضی حاصل می شود.

انقباض، نوعی از عیوب و یا بی نظمی ریخته­ گری است.

عیب مک انقباضی در هنگام انجماد در نقاط گرم مجزا از هم و یا مقاطع ضخیم قطعه­ ی ریختگی به وجود می آیند.

 

رفع مک انقباضی در قطعات ریختگی

دلیل ایجاد عیوب:

در هنگام انجماد، فلز دچار انقباض حجمي می شود. در صورت عدم وجود فلز مذاب جبران کننده انقباض، اين انقباض به صورت يک يا چند حفره ظاهر مي شود. اين حفره ها مي توانند در سطح قطعات ريختگي ظاهر شوند. مثلا ً در مواردي که مذاب در شمش ريزي منجمد مي شود. و يا برعکس به صورت بسته در داخل قطعه محبوس شوند. به این عیوب، عیب مک انقباضی گفته می شود. معمولا ًدر ريخته گري تحت فشار، نوع دوم حفره ها مشاهده مي شود.

درصد انقباض حجمی بر اساس مشخصات نوع آلیاژ متغیر می باشد. مهم ترین عامل در تخلخل انقباضی، نوع طراحی قطعه ی ریختگی می باشد. جلوگیری از ایجاد مقاطع نازک مجزا از هم و فراهم نمودن ضخامت دیواره های یکنواخت به منظور دست یافتن به یک الگوی انجماد یکنواخت (جلوگیری از ایجاد حوضچه های مذاب مجزا از هم) می تواند به کاهش انقباض کمک کند.

تخلخل انقباضی تابع انجماد جهت دار است. اگر چه تغذیه مذاب در حین انجماد به منظور جبران انقباض حجمی، بسیار مهم است. این اصل اساسی که بر مبنای آن باید گیت در مقاطع ضخیم قطعه ی ریختگی باشند نیز به همین دلیل است. گیت هایی که بسیار نازک شده اند و سریعاً در آن ها انجماد رخ می دهد، تغذیه ی مذاب در هنگام انجماد را با محدودیت مواجه می سازند.

علل ایجاد عیب مک انقباضی:

علل عیب مک های انقباضی عبارتند از :

  • فشار نامناسب مرحله سوم ( تزریق)
  • عدم تنظیم حرکت پیستون تزریق
  • طرح نامناسب سیستم مذاب رسانی
  • سرعت خیلی پایین مرحله دوم تزریق
  • گرم بودن قالب
  • کیفیت نامناسب مذاب (تمیز نبودن یا حضور اکسیدها)

به منظور رفع عیب مک انقباضی می توان از رزین نشتی گیری تک جزئی استفاده نمود. رزین نشتی گیری سیلیوم داخل مک های ایجاد شده را پر می کند و عیب موجود برطرف می شود.

رزین نشتی گیری Sealium محصول شرکت مولتی متال آلمان است.

شماره تماس مشاوران فنی ۶-۷۵۴۳۳۳۳۵-۰۲۱ واحد چسب و ملات تعمیراتی است.

 

واحد چسب و ملات تعمیراتی

نشانی

تهران، خیابان شریعتی، پایینتر از دوراهی قلهک

انتهای کوچه مسعود، نبش خیابان مطهری، پلاک 11

آخرین پست ها

شرکت کسری تلاش می‌کند با راهنمایی و ارائه مشاوره‌‌های علمی و تخصصی، مناسب‌ترین محصول را برای مصرف مشتریان پیشنهاد دهد.

ما را دنبال کنید

شما می توانید به راحتی با ما در تماس باشید ، ما نیز از پیدا کردن دوستان جدید بسیار خوشحال میشویم.